Image1\

RÓLUNK/NEKÜNK ÍRTÁK

 

"Gratulálunk! Az Ön szállása kiemelkedik a Szallas.hu kínálatából! Büszkék vagyunk arra, hogy együtt dolgozunk!"

 

"Egy csodás hely az alföldi tanyavilág titokzatos mélyén. Imádtuk a környezetet, a házat, a vendéglátókat. Csend, béke, nyugalom, szépség ölel körül. Mindenkinek jó szívvel ajánljuk!"

 

"Szó szerint imádtuk. A vendégház gyönyörű, jól felszerelt, hangulatos. A fogadtatás, amiben részünk volt, nem mindennapi."

 

"Már második Szilveszterünket töltöttük a Vendégházban, és remélem még sok ilyen lesz. A kedves vendéglátás vitathatatlan, és a ház fekvése csodálatos. Imádtuk, hogy az egész társaság egy helyen tudott szórakozni, táncolni, főzni."

 

"All was superrrr!!!"

 

"Az itt eltöltött 2 nap minden percét élveztem. Vigyázat, még visszajövünk!!"

 

"Másodszorra vagyunk itt! Ez Magyarország egyik legszebb helye. Csend, nyugalom, szép igényes ház és környezet. Egyszerűen imádom a helyet. Mindezekhez a világ legjobb házigazdái."

 

"Kedves, intelligens vendéglátók, mintha barátoknál vendégeskedtünk volna. Kényelmes, otthonos szállás, tökéletes pihenés."

 

"Tökéletes pihenésre, feltöltődésre. Egyszerűen tökéletes. Köszönjük szépen!"

 

"Csak pozitívumokat tudok mondani, a szállásadók kedvesek, közvetlenek, és segítőkészek; ez a mai világban ritka kincs! Köszönjük az ott töltött időt!"

 

"Csodálatos, családias panzió elrejtve a világ szeme elől, ahol minden megvan ahhoz, hogy zavartalanul pihenni lehessen néhány napot, télen is, de nyáron különösen. Csak ajánlani tudom. Mi biztos jövünk még."

 

"Thank you so much for your kindness. This place is amazing and we'll definitely come back."

 

"Nagyon kedves és segítőkész volt a szállásadónk. Kisgyerekekkel remek volt itt pihenni: van hatalmas kert, játszótér, medence..."

 

"Szuper hely!! Ajánlom mindenkinek! Köszönjük a vendéglátást! Biztos, hogy fogunk még találkozni."

 

"Az itt eltöltött 3 nap hatalmas élmény volt számunkra. A hely adottsága minden évszakban új és új lehetőséget kínál az ide látogatónak."

 

"Holnap lovaskocsikázás, most épp pörkölt készül a bográcsban, borozgatunk, beszélgetünk, nagyokat sétálunk. Ideális a kikapcsolódásra. Mindennel jól felszerelt és a vendéglátóink nagyon kedves, közvetlen emberek. Cserépkályha melege, szép táj. Kell ennél több??"

 

"A vendéglátóink rendkívül kedvesek, barátságosak, segítőkészek voltak. A hely a teljes kikapcsolódás és feltöltődés szigete a hétköznapi rohanás után. Egyedülálló és fergeteges ötlet a kertben lévő elszeparált kis szigetek matraccal, medencével, sütögetős hellyel. Ide biztos, hogy visszatérünk Köszönjük!"

 

"Amikor megérkeztünk, természetesen magázódtunk, s bár csak két napot töltöttünk ott, tegeződve váltunk el. A "pertu" koccintást a következő alkalomra hagytuk, hiszen még találkozunk."

 


A VENDÉGHÁZ

 

 

A kétszintes épület 2011-ben készült el.

A férőhelyek száma 14, pótágyakkal max. 20 fő.

(Ennél többen: legfeljebb egy nagyon összeszokott baráti társaság. Volt már ilyen.)

 

A házigazdák nem a vendégházban laknak.

Egész évben fogadunk vendégeket, de kizárólag előzetes foglalás vagy min. 24 órás előzetes bejelentkezés alapján.

Azért, ha váratlanul jött, már a kapuban áll, és azt zárva találta, próbálkozzon a 06 20 9269837 telefonszám hívásával.

 

A földszinten:

 

- 3 kétágyas szoba, önálló fürdőszobával (kettő közülük „családi apartmanná” összenyitható), egyik saját terasszal.

 

- tágas étkező hangulatos cserépkályhával, korszerűen berendezett konyha (kerámialapos tűzhely, villanysütő, mosogatógép, mikrosütő, vízforraló, kenyérpirító, kávéfőző, főzőedények, étkészletek, evőeszköz) található.

 

 

 

Az emeleten:

 

- egy egyterű erkélyes apartman franciaággyal, cserépkályhával (mi „nászutas apartman”-nak hívjuk), fürdőszobával, a nappali részben ülőgarnitúrával, kétszemélyes ággyá nyitható kanapéval.

 

- egy két helyiséges (nappali, háló), étkezős, fürdőszobás „családi apartman” (a nappaliban kétszemélyes, ággyá nyitható kanapéval ).

 

Dohányzó vendégeinket arra kérjük, hogy szenvedélyüknek kizárólag az épületen kívül hódoljanak.

 

 

Terasz és park

 

A vendégházat 1,8 hektár bekerített, cserjékkel, örökzöldekkel tarkított akácliget és természeti védettség alatt álló ősgyep veszi körül, élősövény határolja. Az épület előtt gondozott parkot alakítottunk ki, mely észrevétlenül olvad bele a környező természetes növényzetbe.

 

 

A ház teraszát égetett téglából rakott bástyák és válaszfalak tagolják otthonosan belakható terekre.

A pergola oszlopait kúszónövényekkel futtattuk be, kellemes félárnyékot nyújtva a nyári meleg napokon.

 

 

 "SZIGETEK"

 

Ha nyaralni megyünk, nem biztos, hogy minden időnket mások, idegenek társaságában szeretnénk eltölteni.

A "szigetek" természetes és ültetett növényekkel, bokrokkal, örökzöldekkel, fákkal körülhatárolt kis egységek, módot nyújtanak arra, hogy a többi vendégtől elkülönülve, előlük "elrejtőzve" magunk lehessünk családunkkal, a párunkkal, vagy éppen saját gondolatainkkal.

 

  

 

  

Minden ilyen kis "szigethez" fürdőmedence, fedett szaletli, tűzrakóhely, grillező, napozóágyak tartoznak.

 

Elláttuk őket áramvételi lehetőséggel is, gondolva pl. egy csendes esti zenehallgatásra egy jó vacsora és egy pohár bor mellett.

 

Vendégeink véleménye szerint ezek a "szigetek" adják az Akácliget Vendégház egyik legerősebb vonzerejét. 

 

A nappali és éjszakai "medencepartik" (nem túl hangos) zenével, tánccal, grillezéssel pedig a fiatal baráti társaságok felejthetetlen élményei közé tartoznak.

Mi arra biztatjuk vállalkozó szellemű vendégeinket, próbálják ki a szabadban, csillagos ég alatt a medence partján vagy a szaletli tetőterében töltött éjszaka kalandját is.

 

(Rossz hír: a szobaárat ekkor is ki kell fizetni.)

  

    

 

 

 


A KÖRNYEZET

 

Az Akácliget Vendégház (Budapesttől 70 km-re DK-i irányban (M5 autópálya Kecskemét felé), a Homokhátság szívében, mezőgazdasági területekkel, elszórt tanyákkal váltakozó, cserjékkel ligetszerűen tarkított lomb- és fenyőerdők között helyezkedik el.

 

A táj nyugalma és szépsége egyedülálló, a környéken elhagyott tanyák egész sorát újították fel vagy építették újjá üdülési céllal, de számos magyar, holland, belga, német család választotta ezt a környéket állandó lakóhelyéül.

 

 

A terület apró- és nagyvadban gazdag, a vendégház a dámvadjáról híres pusztavacsi erdő közvetlen szomszédságában található. Egy csendes erdei sétán szinte bizonyosan találkozhatunk a réten legelésző őzekkel, az éber szemlélő megpillanthatja a fák takarásában az óvatos dámszarvast, a bokrok alatt surranó rókát, a mezőn szinte lábunk alól rebben fel hangos tiltakozó dürrögéssel a fácán, iramodik el hosszú ugrásokkal a nyúl, a fákon százféle madár versenyt énekel.